x

Rival Sons åter till Sverige

Rival Sons åter till Sverige

Omtalade retrorockarna i Rival Sons är åter aktuella för Sverige. Den här gången handlar det om tre konserter, utfördelade i Malmö, Linköping och Uppsala.

Bandet släppte den 17 september 2012 sin tredje platta Head Down som följde upp genombrottsskivan Pressure & Time från 2011.

Under sommaren har de besökt Sweden Rock Festival, Sundsvalls Gatufest och Katalin i Uppsala. Innan dess, i april, gjorde de tre klubbspelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Gruppen gjorde även en spelning på Trädgårn i Göteborg i oktober där GAFFAs Linda Åkerberg var på plats:

"Här går bandet in i en ganska tillbakadragen show och låt på låt levereras. När hjärtat inte riktigt är med i slutet av en två månader lång Europaturné gäller det att ha något starkt att falla tillbaka på. För Rival Sons del är det de fyra obeskrivligt skickliga musikerna bakom bandfasaden som håller lägstanivån extremt hög. Det är perfekt. Som på skiva. Så som man vill att det ska låta fast med det sprakande liveljudet i förgrunden. Men utan utbyte varken i mellansnack eller engagemang blir det i praktiken ganska trist." Till recensionen

Rival Sons ser man under våren på följande ställen:

24.3 Malmö, KB
25.3 Linköping, Garden
26.3 Uppsala, Katalin

Biljetter släpps imorgon, 10 januari, och kan köpas via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA