x

Devendra Banhart släpper ny skiva

Devendra Banhart släpper ny skiva

Den amerikansk-venezuelanska singer-songwritern Devendra Banhart släpper den 11 mars sitt åttonde studioalbum Mala, skriver NME. Albumet är uppföljaren till What Will We Be från 2009 och kommer att följas av en turné vars datum snart kommer avslöjas. Det nya albumet spelades in i Los Angeles på en gammal Tascam-diktafon. Om det här inspelningssättet säger Banhart:

"Väldigt mycket av den tidiga hip-hop:en spelades in på det här sättet vi använt oss av. Även om mina låtar inte på något sätt är hip-hop, så var vi väldigt nyfikna på att se hur mina låtar skulle göra sig på den här utrustningen som våra favorit-rappare använde sig av. Hur den här tekniken skulle fungera för oss och vår musik".

Det nya albumet spelades in med Banharts mångårige producent och kollaboratör Noah Georgsson och Banhart säger att synen på det nya albumet är annorlunda än på tidigare utgåvor.

"Tidigare hade vi mer attityd: Låt oss använda den äldsta utrustning vi kan hitta."

Devendra Banhart debuterade 2002 med det självutgivna albumet The Charles C. Leary och fick sitt genombrott 2004 med albumet Rejoicing In The Hands.

 

Låtlistan till Mala ser ut som följer:

Golden Girls
Daniel
Für Hildegard von Bingen                          
Never Seen Such Good Things
Mi Negrita                          
Your Fine Petting Duck                             
The Ballad of Keenan Milton
A Gain                                
Won't You Come Over?
Cristobal                             
Hatchet Wound
Mala                                   
Won't You Come Home     
Taurobolium


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA