x

Ny Bowie-singel är inte välkommen

Ny Bowie-singel är inte välkommen

I tisdags på sin 66-årsdag överraskade David Bowie alla genom att släppa den nya singeln Where Are We Now? och meddelade att hans kommande album The Next Day släpps den 11 mars. Den nya singeln är den första nya låten från Bowie på tio år.

Låten gick snabbt upp som nummer ett på den brittiska iTunes singel-listan, men märkligt nog lös singeln med sin frånvaro på den officiella brittiska hitlistan, The Official Charts Company. Förklaringen lät inte vänta på sig. Hitlistan förklarade nämligen igår att singeln inte var aktuell för den officiella listan eftersom den enbart innehåller inspelad musik som finns till försäljning via officiella kanaler. Och Where Are We Now? följer med gratis om man förbeställer Bowies nästa album på iTunes.

The Official Charts Company sade i går på sin hemsida:

"På grund av de regler som överenskommits med brittiska skivbolag och skivaffärer, kommer siffror relaterade till David Bowies singel Where Are We Now? inte räknas med i den officiella singellistan eftersom utgivningen skedde i samband med förhandsförsäljning av ett album. Detta gör att det inte är möjligt att separera albumförsäljningen från den enskilda singelns försäljning. Är detta möjligt i framtiden kommer singeln då att räknas med på listan.

Och framtiden kom väldigt snabbt verkar det som, för nu rapporterar The Huffington Post att The Official Charts Company har ändrat sig och att David Bowie singel kommer att finnas med på kommande lista som uppdateras söndagen den 13: e januari. The Official Charts Company har ännu inte bekräftat detta.

The Next Day är David Bowies 30:e studioalbum och låtlistan är som följer:

The Next Day
Dirty Boys                                                
The Stars (Are Out Tonight)
Love Is Lost                       
Where Are We Now?
Valentine's Day                   
If You Can See Me
I'd Rather Be High
Boss Of Me                        
Dancing Out In Space                               
How Does The Grass Grow
(You Will) Set The World On Fire            
You Feel So Lonely You Could Die                                
Heat 

Deluxe Version-bonuslåtar:

So She                                                      
I'll Take You There             
Plan


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA