x

Fler svenskar aktuella för by:Larm

Fler svenskar aktuella för by:Larm

Den Oslo-etablerade festivalen meddelar idag att deras live-program är nästintill spikat och att de även har hela 18 nya bekräftade artister, en blandning av etablerade och nykläckta artister från de nordiska länderna. Bland de svenska artisterna hittar vi akter som Elliphant, JJ, och Holograms. Andra färdiga bokningar är bland annat Ásgeir Trausti (IS), Autolaser, Bits Between och Departure.

Drömpop-duon JJ har sedan 2009 bjudit på stillsamt vackra låtar och medlemmarna Joakim Benon och Elin Kastlanders debutalbum JJ no 2 fick kritikerna att spinna belåtet. Sedan dess har de hunnit släppa uppföljaralbummet JJ no 3 och ett antal EP:s. För tillfället är de aktuella som medverkande på två singlar som finns med på Lorentz & Sakarias album Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast.

I en tidigare artikel i GAFFA skrev vi om den punkiga popkvartetten Holograms som skickade iväg sin videon till sin låt ABC City och det dröjde inte länge innan indiebolaget Captured Tracks grundare Mike svarade: "Skicka inte musiken till någon annan!" Det amerikanska skivbolaget, där även namn som Wild Nothing och Beach Fossils huserar, la vantarna på Holograms direkt. Nu är gruppen alltså aktuella till by:Larm och hela artikeln kan du läsa här:

Artisten Elliphant består av Ellinor Olovsdotter och har sedan debutsingeln Tekkno Scene uppmärksammats både i Sverige och utomlands. Hennes sound jämförs av många med M.I.A men när Pitchfork recenserade hennes debutsingel lät det att Elliphant låter inte som något annat än framtiden. Hon är nu aktuell med The Elliphant EP som släpps i dagarna.

By:Larm äger rum den 13 till 16 februari i Oslo och bokade band sedan tidigare är bland andra Mando Diao, Johnossi, Alina Devecerski, Nause, Taken By Trees, Mø (DK), Lorentz & Sakarias (SE), LCMDF (FI), Efterklang (DK)och Turbonegro (NO).


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA