x

"Jag önskar mig mer mångfald i radion"

"Jag önskar mig mer mångfald i radion"

Grattis till GAFFA-Priset! Vad är din reaktion?

– Tusen tack! Det är skitkul! GAFFA-Priset är läsarnas pris.

Vad vill du säga till dem som röstat på dig?

– Det gör ju det ännu mäktigare, att folk har bemödat sig med att rösta. Helt grymt. Tack till alla helt enkelt! Det är jävligt smickrande. Det skänker en slags mening till det man gör att veta att folk uppskattar det. Ibland undrar man ju om det inte finns nåt viktigare att göra än det jag håller på med, och då känns det fint att veta att det finns folk som känner glädje eller tröst av det jag gör.

Vad har varit mest betydelsefullt för dig musikaliskt under 2012?

– Ipaden är den mest minnesvärda musikhändelsen för mig. Jag blir så rastlös av att sitta och göra musik med dator och så, och då passar appen Garageband mig bra. Alla ljud låter dessutom som Adolphsson & Falk. Vi är ett jävla asocialt gäng i turnébussen, alla sitter med lurar.

Vad i musikväg kunde du varit utan under 2012?

– Allt som man hör för mycket av blir man ju trött på. Jag hade kunnat önska mig lite mer mångfald i radion. Fast egentligen finns det inget att klaga på, man hittar ju det man själv vill hitta. De som hävdar att de har svårt att hitta ny musik borde se över sin egen nyfikenhet.

Hur ser 2013 ut för dig?

– Ja, när man gör intervjuer så får man ju den frågan rätt ofta. Men att prata om framtiden är alltid en dålig idé tycker jag. Den är nåt som jagar mig hela tiden. Mina enda framtidsplaner är att leva lite och sen skriva om det, som en pågående dagbok i musikform.

Hur kan jorden bli en bättre plats musikaliskt?

– Fler Ipad till folket, tror jag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA