x

"Det är det coolaste priset vi kan få"

"Det är det coolaste priset vi kan få"

Grattis till GAFFA-Priset! Vad är er reaktion?

– Vi stod och hoppade av euforisk lycka och det uppstod extatisk dans i vår loge! GAFFA-Priset är läsarnas pris.

Vad vill ni säga till dem som röstat på er?

– Vi är otroligt tacksamma, och vi vill säga tack till dem som röstat för att de hjälper oss att kunna göra det vi gör. Det är extra coolt att det är läsarna som röstat fram oss, det är det coolaste priset vi kan få. Det är en sån sjuk jävla lyx.

Vad har varit mest betydelsefullt för er musikaliskt under 2012?

– Det har nog varit kontrasterna. Vi har varit på så sjukt mycket olika platser. Vi flyttade till London och blev matade med ny musik. Vi har fått jobba med duktiga producenter och vi har inte varit rädda för att testa nya grejer. Det har hänt väldigt mycket, så det finns ingen specifik sak som betytt mest, utan det bästa har varit kontrasten och friheten.

Vad i musikväg kunde ni varit utan under 2012?

– Svårt. Jag personligen hade gärna kunnat få lite mer sömn, man blir lite knäpp i huvudet när man inte sover. Det finns säkert massa låtar man kunde varit utan också ... men i övrigt säkerhetskontroller på flygplatsen när man måste ta upp och visa alla sina elektroniska leksaker, som jag måste göra varje gång, det hade jag jättegärna varit utan.

Hur ser 2013 ut för er?

– Shit, det kommer hända mycket nästa år. Australien och Nya Zeeland-turné. Sen Sverige, Tyskland och tillbaka till LA, och sen börjar festivalsommaren och det är jag sjukt peppad på. Sen släpps albumet i resten av världen. Det är en jävligt cool grej att få göra. Jag tror att 2013 kommer att toppa 2012 för vår del.

Hur kan jorden bli en bättre plats musikaliskt?

– Jag skulle uppskatta om våra radiokanaler var lite modigare och spelade mer okänd musik. Det skulle hjälpa artister och akter som inte kommit så långt att få komma ut och spela mer. Det hade varit coolt. Det är väldigt mycket på radio som låter likadant. Man borde våga satsa lite mer och skippa alla safecards.

Se Icona Pops videohälsning här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA