x

Black Sabbath släpper nytt i sommar

Black Sabbath släpper nytt i sommar

Black Sabbath har sedan ett år tillbaka pratat om att de har ett nytt album på gång och nu meddelar gruppen att det nya verket med titeln 13 kommer släppas någon gång i juni.

Det var i november 2011 som fansen fick beskedet om att originalmedlemmarna Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler och Bill Ward beslutat sig för att återförena bandet. Men i februari året därpå drabbades bandet av sin första motgång; trummisen Bill Ward deklarerade att han, i avsaknad av ett "signeringsbart kontrakt", inte längre ville vara med, skriver DN. Som ersättare för Ward signerade bandet Brad Wilk från amerikanska Rage Against The Machine.

13 är producerad av den sjufaldigt grammyvinnande producenten Rick Rubin som förut jobbat med artister som Johnny Cash, Metallica och Red Hot Chili Peppers. I november avslöjade gitarristen Tommi Iommi att det nya albumet innehåller 15 låtar och för The Guardian berättade han:

− Vi har skrivit 15 låtar och vi har repat in alla, just nu har vi kommit så långt att vi spelar in dem. För tillfället har vi avklarat sex av dem.

Iommi själv fick förra sommaren cancerdiagnosen lymfom vilket gjorde att Black Sabbaths tänkta sommarturné ställdes in. Men det verkar alltså inte stoppat honom från att se till att det nya albumet blir av.

I anslutning till det nya albumet kommer bandet att turnera i Australien, Nya Zeeland och göra en spelning på Ozzfest i Japan och fler spelningar förväntas läggas till de kommande månaderna. 13 blir Black Sabbaths första studioinspelade album sedan Never Say Die från 1978.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA