x

Bowie vägrar uppträda live

Bowie vägrar uppträda live

David Bowie överraskade alla när han på sin 66-årsdag släppte nya singeln Where Are We Now? och även avlöjade att han släpper nya albumet The Next Day den 11 mars.

Man kan dock inte räkna med att Bowie kommer att följa upp det nya albumet med en turné, säger hans producenten Tony Visconti i en ny intervju med NME. Visconti, som också producerat det nya albumet, säger bland annat: "Han är ganska orubblig när det kommer till att inte vilja spela live igen. En av killarna (i studion, reds. anm.) frågade honom: "Hur ska vi kunna spela allt detta live?", varpå Bowie svarade: "Det ska vi inte".

David Bowies senaste turné ägde rum 2003-2004. Turnén började på Forum i Köpenhamn i oktober 2003 och tanken var att den skulle omfatta en spelning på Roskildefestivalen 2004 men några veckor före festivalen avbröt Bowie resten av turnén och var tvungen att genomgå en hjärtoperation. Sedan dess har han bara uppträtt live några gånger, senast var på en välgörenhetsgala i New York i november 2006.

Bowies nya singel Where Are We Now? har nu nått sjätteplats på de brittiska listorna. Förra veckan rapporterade vi om förvirringen gällande huruvida singeln skulle få vara med på listorna sedan den släpptes i samband med förbeställningar av Bowies nya album men nu verkar det som om den tvisten har löst sig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA