x

Rihanna gör Norden

Rihanna gör Norden

Rihanna publicerade idag på sin Facebook-profil att hon står som en av gästerna till årets Roskilde-festival. Detta innan festivalen gått ut med informationen. Men nu bekräftar även Roskilde att r'n'b-stjärnan är bokad. Den 22 juli gästar Rihanna även Globen i Stockholm för den som inte vill bege sig till vårt grannland för att se henne uppträda.

Rihanna debuterade 2005 med albumet Music Of The Sun som blev en stor framgång och ett år senare följdes den upp av A Girl Like Me som sålde ännu bättre. År 2007 släppte hon albumet Good Girl Gone Bad innehållandes singeln Umbrella som blev hennes största kommersiella framgång och gav henne en ställning som global superstjärna. Rihanna har sedan debuten släppt ett album per år utom 2008. I november 2012 gav hon ut sitt sjunde album, Unapologetic, innehållandes singeln Diamonds som har spelats på högvarv runt om i välden. Senaste skivan mottog fyra stjärnor av GAFFA:s Harald Broström som skrev följande:

"För trots en produktivitet av Richard Bransons kaliber har inte sångerskan från Barbados låtit slipa bort sina trubbiga kanter. I Diamonds och Numb utmanar hon sin röst på ett sätt jag inte har hört tidigare. Resultatet är mer än lovande. Läs hela recensionen här:

Roskilde Festival 2013 äger rum mellan den 29 juni-7 juli och har sedan innan släppt namn som Animal Collective, Queens Of The Stone Age, Slipknot, Sigur Rós och Volbeat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA