x

Robyn pratar om ny skiva

Robyn pratar om ny skiva

2010 släppte Robyn tre minialbum på ett år, BodyTalk 1-3 och sedan dess har hon turnerat flitigt men inte släppt ny musik. Men nu verkar det som att Robyn jobbar på nytt material. I en intervju med Pitchfork som gjordes i november vid slutet av Robyns lång turné, men som publicerats först nu, säger hon ska komma igång med att skriva låtar till ett nytt album. Bland annat inspireras hon av mjuk gammal housemusik.

"Det finns väldigt inspirerande musik där ute som jag lyssnar på nu men jag går också tillbaka till vissa bestämda saker, som äldre och mjukare housemusic som till exempel Balearic house" säger hon och tillägger: "Det kan komma att ha inverkan på nästa album, men jag vet inte, eftersom jag inte kommit igång med skrivandet ännu. Jag måste åka hem och sätta mig och jobba i en studio. Jag kan spela in och turnera på samma gång, men jag kan inte skriva medan jag är ute på turné".

Robyn talar också om sina blandade känslor i förhållande till hiphop:

"Jag förlorade mer eller mindre tilltron för hiphop för några år sedan, men jag börjar överväga att få folk att övertyga mig igen på grund av sådana som A$AP Rocky och liknande artister som dyker upp nu och som har den här nya energin."

Robyn slog igenom som tonåring, först i Sverige och sedan i England med singeln Do You Really Want Me? från 1994 och senare i USA med singeln Show Me Love från 1997. Hon debuterade 1995 med albumet Robyn Is Here och har släppt sammanlagt fem album,om man räknar de tre Body Talk-minialbumen som ett enda album. GAFFA:s Fredrik Franzén var väldigt imponderad av det tredje Body Talk-albumet och skrev: Body Talk Pt.3 rymmer bara fem låtar, och det är så uppenbart att vi ska köpa den marknadsförda fullängdaren Body Talk istället, som alltså samlar trilogins bästa låtar. Men vaffan. Älskar du musik som går som ett tvärdrag genom själen, sväljer du stoltheten och gör just det. Body Talk är ett av de bästa popalbum som någonsin spelats in i Sverige. Samling eller inte samling.

Läs hela recensionen här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA