x

"Vi vill få publiken att svettas"

"Vi vill få publiken att svettas"

Du som är halvsvensk, hur känns det att spela i Sverige?
− Jag har varit i Sverige förut med mina tidigare projekt, men ja det känns speciellt. Jag har ju en speciell koppling till Sverige eftersom jag växte upp i USA men alltid fick höra om Sverige. Min mammas sida är besläktad med Bellman så jag har alltid fått höra historier om honom och om vem han var. Jag har inte riktigt fått chansen att åka till Sverige innan men min mamma har alltid velat återvända . Nu får jag chansen att åka dit i och med mitt jobb. En av mina drömmar är faktiskt att låta henne flyga över och se när vi spelar så att hon får uppleva det.

− Det är väldigt häftigt att få chansen att åka till ett land som på ett sätt även är mitt. Det blir en speciell energi och jag känner ju en speciell koppling till publiken eftersom 50% av mig härstammar från ert land. Jag kan ingen svenska, det lilla jag har lärt mig har jag lärt mig av The Sounds faktiskt. Jag bad dem lära mig lite komplimanger men det slutade med att jag hamnade i trubbel med damerna eftersom de lurade mig haha.

Vad sysslosätter ni er med under turnerandet?
− Samma saker som alla gör tror jag, vi läser mycket, skriver mycket, försöker skriva på ny musik, ser på lite tv kanske. Vi försöker att se så mycket som möjligt av de städer vi reser till. Vi beter oss som riktiga turister och försöker komma ut ur bussen så mycket som möjligt för att inte bli uttråkade.

Vad förväntar du dig av publiken när ni kommer hit?
− Jag vet inte riktigt, jag är bara glad över att folk vill komma och se oss över huvud taget.

Vad kan publiken förvänta sig?
− Vi försöker alltid ta med oss en så bra energi som möjligt upp på scen och vi vill förmedla en familjär stämning. Vi vill få publiken att svettas och sjunga med och få dem känna som i en del av ett större sammanhang. Mitt mål med musik överlag är att försöka få människor att känna som en del av något större än dem själva. Vi vill ha en sådan intim konsert för en så stor publik som möjligt. Det kan vara svårt men vi brukar ändå lyckas.

Låter er musik annorlunda när ni spelar den live?
− Ja, det är mer ruffigare och hårdare. Mer spännande och förhoppningsvis också bättre. Det är ju det som är hela grejen med att spela live, du vill ge en häftigare upplevelse än den du får när du lyssnar på skivan i bilen. Alla i bandet är väldigt duktiga på det de gör och de spelar sina instrument med stor passion. Vi har alla en fördel i att vara underdogs och vi lämnar alltid allt till publiken. Utelämnar oss.

Har ni några speciella ritualer innan ni går på scen?
− Nej, jag försöker bara vara ifred och hitta lugnet. Jag mediterar faktiskt gärna lite innan jag går på scen. Som lugnet innan stormen kan man säga.

Vad hittar man på eran rider?
− Inget speciellt egentligen. Vi försöker äta så nyttigt som möjligt, mycket organiskt. Vi äter mycket yogurt med musli och så. Det är lätt att man faller i vanan att äta onyttigt när man turnerar och vi försöker undvika det.

Vad är det första du gör innan du går av scenen?
− Jag duschar så fort som möjligt. Jag har bokstavligt talat gått rakt av scenen direkt in i en bil för att komma till ett hotellrum så fort som möjligt för att kunna duscha. Vi svettas mycket på scen och vi vill inte vara smutsiga när vi sedan pratar med folk.

 

Awolnation spelar på Fryshuset idag 18 januari och på Brewhouse 19 januari.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA