x

Patti Smith gästar Sverige − igen

Patti Smith gästar Sverige − igen

Nu är det klart att Patti Smith ger sig ut på turné i Sverige till sommaren och premiären blir i Dalhalla. Enligt Dalarnas Tidningar ska den amerikanska sångerskan spela i Dalhalla i Rättvik den 11 juli, och i ett pressmeddelande från Live Nation meddelas det att hon även spelar i Botaniska Trädgården i Uppsala den 12 juli och i Trädgårdsföreningen i Göteborg den 13 juli.

Med på scen har Patti Smith sonen Jackson Smith (gitarr), Lenny Kaye (gitarr), Jay Dee Daugherty (trummor), och Tony Shananhan (bas, keyboards). Under Polarpriset 2011 (som Patti tilldelades) framförde First Aid Kit hennes Dancing Barefoot och detta berörde Patti djupt som sågs med tårar i ögonen i publikhavet. Kanske var det just därför som hon bestämde sig för att bjuda med systrarna Klara och Johanna Söderberg som Special Guests till sommarens turné. First Aid Kit är aktuella för spelningarna i Rättvik och Uppsala.

Sångerskan släppte sitt senast album Banga förra året och GAFFA:s recensent Fredrik Thorén gav skivan fyra stjärnor:

"Den poetiska intellektuella rocken som The Doors och Dylan skapade i slutet av 60-talet som Smith rent kulturhistoriskt har som sin bas är inte revolutionerande idag men har inte förpackats bättre sedan hennes egna Horses". Läs hela recensionen här:

Biljetterna till sommarens konserter släpps den 25 januari.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA