x

De uppträder på Manifestgalan

De uppträder på Manifestgalan

Den 8 februari är det åter dags för Manifestgalan, som i år sker på Nalen i Stockholm. Under kvällen kommer värdarna Kakan och Julia genom Svenska Oberoende Musikproducenter att uppmärksamma och premiera förra årets bästa oberoende musik i Sverige. Nytt för i år är Manifestgalans musikvideopris delas ut i Göteborg i samarbete med Göteborgs Filmfestival den 2 februari.

Under galans gång kommer tre artister spela live: Mariam The Believer, Blood Music och Chords. Mariam The Believer har precis släppt sitt debutalbum Blood Donation som GAFFA:s Björn Schagerström gav fem stjärnor och beskriver med orden:

"Mariam Wallentin kickar igång musikåret 2013 med en kastad handske, ett sammanhängande och fokuserat styrkebesked och trampar upp egna stigar genom sin unika mörker- och ljusskiftande popmusik." Läs hela recensioner här:

Bakom Blood Music döljer sig Karl Jonas Winqvist som säger att han under inspelningarna till hans senaste skiva The Fire & The Flame nästan gick in i väggen. I början kallade han det för sitt soloprojekt, men då han för varje spelning och tillfälle har olika sättningar och gäster, så har det där med solo blivit mindre aktuellt. Faktum är nyss nämnda Mariam är en av de röster som återfinns på senaste släppet.

Tredje akten Chords räknas idag som förgrundsfigur för svensk hiphop. Samtidigt rör han sig fritt mellan andra genrer och har på så sätt format sig själv till den artist som han är idag – som skriver, producerar och bär upp sitt eget material.

Efter galan kommer ytterligare två artister uppträda, dessa är Min Stora Sorg som bjuder på smäktande musik med en r'n'b-divas attityd och Bollnäskvartetten MF/MB/ som bär på electro- och kraut-/shoegazeinfluenser.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA