x

VIDEOPREMIÄR: It's A Bird! It's A Plane! – Waiting Around To Die

VIDEOPREMIÄR: It's A Bird! It's A Plane! – Waiting Around To Die

It's A Bird! It's A Plane! Består av Niccokick- och Sounds Like Violence-sångaren Andreas Söderlund och Joel Sjöö från They Live By Night. De började spela ihop 2010 för att skriva långsamma och melankoliska låtar med bara piano och sång som ingrediens. Bandet var från början tänkt att vara ett sidoprojekt men har nu växlat till medlemmarnas huvudfokus.

Förra året släpptes It's A Bird! It's A Plane!:s debutalbum Here Comes The Sun. På omslaget till albumet ser vi en svart kråka som håller i något som liknar en tuba. Första singeln de släppte bar den passande titeln Crow Hill, som är en ballad om vänskap genom liv och död. Nu är det dags för singel två som bär titeln Waiting Around To Die och både i låten och videon återfinner vi fåglar. Det är mycket piano, en aningen släpig melodi och en text som är ganska så melankolisk. I videon får vi följa med i vad som verkar vara en ung kvinnas jakt på en försvunnen pappa. Minnen, hopp och brustna drömmar flyger förbi utanför en bilruta i sökandet efter svar.

Om den senaste skivan och dess sound säger medlemmarna till GAFFA:

– Alla kommer förr eller senare till en punkt när saker ställs på sin spets, när dödlighet kommer in i livet. Förhoppningsvis dröjer det länge innan det händer, men ibland smäller det till. Den här skivan blev väldigt mycket en behandling av de ämnena. Man behöver skriva av sig, och så blev det. Men det är inte en skiva om döden, snarare en skiva om insikten om att det är jäkligt fint att leva, och det är värt väldigt mycket.

Läs hela intervjun här:

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA