x

Bieber slår Gagas twitterrekord

Bieber slår Gagas twitterrekord

Justin Bieber må nyligen ha besegrats av sydkoreanen Psy och hans Gangnam Style i antalet visningar på YouTube, men nu har han istället tagit över ett annat internetrekord. På måndagkvällen gick han om Lady Gaga i antal följare på Twitter, och har nu flest följare av alla på hela sajten. De exakta siffrorna skiftar hela tiden förstås, men Bieber har ledningen med ungefär 33 324 000 följare, och Lady Gaga ligger efter med "bara" 33 322 000. Lady Gaga hade dock ett litet försprång i och med att hon skaffade Twitter ett år innan Bieber.

Bieber är relativt aktiv på Twitter, med en genomsnittlig frekvens på elva tweets dagligen, och det har nog bidragit till hans internetpopularitet. Lady Gaga verkar däremot ta nederlaget med en klackspark. Den 15 januari i år, när Bieber knappade in på Lady Gaga i antal följare, skrev hon så här på Twitter:

"So proud of @justinbieber and all the Beliebers! I'm only happy to see your fans growing in size, you all deserve it!"

Detta är inte första gången de båda slåss om rekordsiffror på nätet. I oktober 2010 var Gaga den första YouTube-användaren som nådde en miljard uppspelningar, och en månad senare hade Bieber gått om henne. På Facebook leder däremot Gaga fortfarande, med 54,9 miljoner likes, 4,3 miljoner fler än vad Bieber kan skryta med.

Biebers nyliga uppgång på Twitter kan bero på att hans nya remixalbum Believe Acoustic släpps 29 januari.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA