x

The Roots + Elvis Costello = sant

The Roots + Elvis Costello = sant

Sedan The Roots blev husband på NBC:s Late Night with Jimmy Fallon 2009 har de backat upp artister som Bruce Springsteen, Paul Simon, Bon Iver och Carly Rae Jepsen. Och nu är ett annat Late Night-samarbete på väg att resultera i en fullängdare.

Roots trummis Ahmir "Questlove" Thompson har i en exklusiv intervju med Billboard avslöjat att gruppen förbereder ett samarbetsprojekt med Elvis Costello som bör vara ute någon gång i år.

− Det var kärlek vid första ögonkastet, säger han om Costello som har gjort tre Late Night-framträdanden, bland annat en föreställning i februari 2012 under en veckolång hyllning till Bruce Springsteen.

− Andra gången han var här, överträffade den första. Så vid det tredje tillfället var det mer: "Nu slutar vi leka och göra något tillsammans".

− Den ursprungliga planen var att göra några spår men de tillfällena gav så mycket att artistsamarbetet fördjupades. Vi hade 13 eller 14 låtar, men då sa vi: " Ooh! Vänta lite! Vi byter fyra av dessa låtar med fyra bättre låtar!". Och nu har vi de allra bästa 12-14 låtarna av cirka 20 stycken som vi gjorde.

Det är inom en snar framtid som Costello och The Roots planerar färdigställa den ännu namnlösa fullängdaren med hjälp av Roots producent Steven Mandel. Förutom samarbetet med Costello planerar The Roots att släppa sitt egna nya album & Then You Shoot Your Cousin antingen i slutet av 2013 eller början av 2014. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA