x

Volbeat lämnar sin "comfort zone"

Volbeat lämnar sin "comfort zone"

Danska metal-bandet Volbeat sitter just nu i studion och jobbar på kommande albumet Outlaw Gentleman & Shady Ladies. Sist bandet släppte nytt var med Beyond Hell/Above Heaven 2010, som trots bandets fanbase inte lyckades charma GAFFAs recensent Tomas Lundström:

"Jag har aldrig riktigt förstått mig på storheten med Volbeat. Men med Beyond Hell/Above Heaven kan jag skönja konturerna åtminstone. Frågan är bara om det är något positivt." Läs hela recensionen.

De har genom sin karriär profilerat sig med en blandning av modern heavy metal och klassisk rock 'n' roll, och tidigare album har haft i stort sett samma sound, men sångaren Michael Poulsen lovar ett lite annorlunda stuk på nästa skiva.

"Den här gången bryter vi några av våra gamla mönster och lämnar stundvis vår 'comfort zone', och det är bara bra!"

Utöver den tidigare samarbetspartnern Jacob Hansen har de även med David Caggiano som producent den här gången. Caggiano har tidigare producerat band som The Damned Things, Bleeding Through och Anthrax.

Något specifikt datum har de inte givit ut än, men Outlaw Gentleman & Shady Ladies kommer släppas någon gång under våren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA