x

Vampire Weekend tillbaka med mörkare ljudbild

Vampire Weekend tillbaka med mörkare ljudbild

Det har varit tyst runt Brooklyn-indierockarna Vampire Weekend sedan de släppte deras andra album Contra 2009, men nu verkar det hända saker. Bandet postade på deras twitter för ett par timmar sedan den korta texten LP3 COMPLETE. Samma text är publicerad på bandets officiella hemsida, som även bär de små bokstäverna MVOTC i det nedre vänstra hörnet. Är det kanske nya skivans titel? Nu går bandet i alla fall ut med att deras ännu odöpta skiva kommer att släppas den 7 maj.

Albumet kommer troligvis innehålla nya låten Unbelievers som de framförde i oktober förra året på Jimmy Kimmel Live! Se den här nedan.

Frontmannen Ezra Koenig har sagt att den nya skivan kommer låta "mörkare" och mer "organisk" och att det känns som om den avslutar en trilogi.

− Den känns verkligen som det tredje kapitlet i en bok, berättade Koenig för Q. Vi skapade ett par karaktärer på den första skivan, några av dem är verkliga människor och andra är oss själva, så det har inte varit svårt att följa deras utveckling och förstå vilka problem de ställs inför och se hur deras liv har förändrats.

Koenig förklarar också att det snabba flödet på internet är ett skäl till den treåriga klyftan mellan den nya skivan och deras senaste Contra.

− Något nytt kommer ut och det bildas en hysteri men sedan lägger det sig väldigt fort, förklarar han för Q. Du kan få ett eller två år baserade på vad som fungerar för tillfället men efter det är du bara så bra som dina låtar.

Lyssna på Vampire Weekends senaste låt Unbelievers:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA