x

Så firar Yoko Ono sin 80-årsdag

Så firar Yoko Ono sin 80-årsdag

Yoko Ono fyller 80 år den 18 februari och det firar hon genom att ge en konsert med sitt band Plastic Ono Band på Berlins Volksbühne söndagen 17 februari, skriver NME.

Plastic Ono Band släppte under perioden 1969-75 ett flertal skivor, bland annat tre med Onos make John Lennon. Bandet var en så kallad supergrupp bestående av bland andra Eric Clapton och konstnären Klaus Voormann. Vid konserter bandet spelat efter återföreningen 2009 består Plastic Ono Band av ett antal unga musiker under ledning av Ono och John Lennons son Sean Ono Lennon. Yoko Onos senaste musikaliska verk är albumet YokoKimThurston från 2012. En skiva som gjordes tillsammans med Sonic Youth-medlemmarna Kim Gordon och Thurston Moore.

Ono hyllade nyligen Paul McCartney för att denne sagt i ett uttalande att det inte var hon som splittrade Beatles och tackade honom för att äntligen låta det ryktet få ett slut och beskrev honom sedan som en modig person.

−Jag trodde att människor visste att jag inte var anledningen till splittringen. Förvånansvärt nog trodde många fortfarande det. Han var väldigt modig. Så jag skulle vilja säga: tack Paul. Jag älskar dig, vi älskar dig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA