x

3 Doors Down gör exklusiv spelning

3 Doors Down gör exklusiv spelning

Det står nu klart att 3 Doors Down gör sin enda Sverigespelning på Gröna Lund i Stockholm den 7 juni. Den amerikanska rockgruppen slog igenom i början av 2000-talet med singlarna Kryptonite och Here without you.

Gruppen bildades 1996 i lilla staden Escatawpa i Mississippi och det var när deras Kryptonite av en slump spelades av en radiostation som gruppen blev upptäckta. Låten blev en stor hit vilket ledde till ett skivkontrakt och de släppte sedan första skivan A better life år 2000 som såldes i 6 miljoner exemplar. Bandet är just nu aktuella med singeln One Light, en nyskriven låt tagen från deras Greatest Hits-album som släpptes i november förra året. 3 Doors Down hade förra året en nedåtsvacka då Matt Roberts, gitarrist och grundare av bandet lämnade bandet. Orsaken var en rad hälsoproblem och på bandets hemsida skrevs det att uppbrottet gjordes i all vänskaplighet. Men nu verkar det alltså som att bandet är på benen och med sex skivor i bagaget intar medlemmarna Brad Arnold, Todd Harrell, Chris Henderson, Greg Upchurch och Chet Roberts Stockholm i sommar.

Sedan tidigare har Gröna Lund annonserat att Fun, Sabaton, Whitesnake, Bad Religion och 30 Seconds to Mars spelar på nöfesfältet i sommaren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA