x

Prisad festival återkommer

Prisad festival återkommer

Öresundsfestivalens initiativtagare Nicklas Johansson tilldelades igår priset som "Årets Öresunder", samtidigt går den svensk-danska festivalen ut med datumen för nästa års festival.

Det var för sitt arbete med och kring Öresundsfestivalen som Johansson fick prisett, med orden:

"Öresundsfestivalen visar på den stora gemensamma moderna musikscen som finns i regionen, men som aldrig tidigare har presenterats samlat för en publik. Tack vare Nicklas Johansson kan publiken ta del av band inom pop och rock, urban,hiphop till elektronisk, jazz och world music. Festivalen visar konkret hur stor musikscenen är i Öresund och hur viktigt det är att vi fortsätter att arbeta med 'Öresund. Två länder, en region'".

Årets Öresundsfestival kommer att äga rum några veckor tidigare än fjolårets, nämligen den 10-11 maj. Scenen för det hela kommer dock vara densamma, nämligen spelställen i och omkring Folkets Park i Malmö.

Förra året uppträdde artister som Turbo Weekend, Albin Gromer, Diskoteka Yugostyle, Terrible Feelings, Panda Da Panda och I got you on tape på festivalen.

I nuläget finns inga klara artister till årets festival, men arragörerna utlovar "ny och spännande musik som avspeglar hela regionen".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA