x

Lady Gaga släpper jazzskiva

Lady Gaga släpper jazzskiva

Sångerskan lade nyligen ut en bild av sig själv tillsammans med Tony Bennett på sociala medier med orden: "Och här är jag med min stiliga date, jag är så förväntansfull inför vårt kommande album, han är min älskling". Benetts största succéer är I Left My Heart in San Francisco som han sjöng in 1962 och Rags to Riches som kom 1953. Vi i Sverige kunde se honom på svt:s Skavlan 2011 där han berättade om sitt liv som sångare.

Paret samarbetade första gången på den 86-årige jazzlegendens album Duets II som släpptes 2011, då på låten Lady Is A Tramp. Efter det samarbetet uttalades sig Benett på en filmfestival förra året att hon är en av de bästa artisterna någonsin.

Trots att Lady Gaga mest är känd för poplåtar som Poker Face och Bad Romance har hon många gånger hävdat att hon älskar att uppträda med jazzmusik. Nyss nämnda paret uppträdde tidigare i veckan på en bal i Vita Huset som hölls för att fira president Barack Obamas invigning. Den 26-årige artisten uppträdde med två avskalade pianoversioner, Born This Way och You And I.

Senare igår kommer hon även släppa ett soloalbum med titeln ARTPOP, men producenten Zedd berättade nyligen för mtv att hon fortfarande har en hel del arbete att göra på den skivan.

För att få en känsla av hur deras album kan komma att låta, lyssna på Lady Is A Tramp här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA