x

Motörhead till Metaltown

Motörhead till Metaltown

Motörhead återvänder till Göteborg och Metaltown i sommar. Det var senast 2006 som giganterna gästade festivalen, men nu är det alltså dags igen.

Bandet som släppt 20 studioalbum och sålt över 30 miljoner exemplar världen över kom med sin senaste fullängdare för två år sedan, The Wörld Is Yours hette den, och GAFFAs recensent Mattias Skeppstedt var positiv:

The Wörld is Yours är en riktigt förbannat bra platta. Lemmy och pojkarna har släppt det moderna soundet från förra skivan och de försöker inte vara hårdast och snabbast längre. De har helt enkelt skrivit en bra, skitig rock'n roll-platta. Läs hela recensionen här.

Utöver Motörhead så är även amerikanska The Sword klara för festivalen. Ett band som bildades 2003 i Austin, Texas, men vars debut Age of Winters släpptes så sent som 2006. Musiken beskrivs som en slags doom-, stoner-, heavy-metal-hybrid och deras senast album Apocryphon kom under fjolåret.

Band som Slipknot, Korn, Sabaton, Danko Jones, The Dillinger Escape Plan, Graveyard,The Devil Wears Prada, Marduk, Witchcraft, Between The Buried And Me,Katatonia, Amaranthe och Bombus är sedan tidigare klara för festivalen.

Metaltown äger rum den 4-6 juli och biljetter kan du köpa via GAFFA Live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA