x

The Knife med singel och video

The Knife med singel och video

Så är den här, den efterlängtade första singeln Full Of Fire från The Knife och deras kommande Shaking The Habitual. Idag släpptes singeln tillsammans med en musikvideo på The Knifes hemsida. Den hela 9 minuter långa Full Of Fire kunde i fredags under ett fåtal timmar streamas från nätbutiken Juno Download, för att sedan plockas ned. Nu är den här för att stanna. Videon är gjord av filmaren och bildkonstnären Marit Östberg som sedan tidigare mest är känd för att vara en stark röst i debatten kring och aktör inom feministisk porr.

Kortfilmen Full Of Fire tog avstamp i låtens textrad Who looks after my story? och i filmen får vi följa ett antal individers öden och hur de flätas samman med varandra. Så här säger Marit Östberg själv om sin video:

– Filmen Full Of Fire började gro som ett embryo i en av låtens textrader 'Who looks after my story" - vem är det som ser efter våra berättelser när historien, skriven av rika, vita heterosexuella män, raderar människors komplexitet, begär och tillstånd? Filmen Full Of Fire består av att antal öden, rädslor och löften. [...] Våra liv är sammanflätade och våra ögon vilar på varandra, våra ljud och dofter betyder något. Våra handlingar skapar verklighet, vi skapar varandra. Vi är aldrig ansiktslösa, inte ens på de mest anonyma grå gatorna i staden. 

The Knife släpper det nya albumet Shaking The Habitual den 5 april i år. Därefter väntar en Europaturné och bandet ger två utsålda spelningar i Stockholm i maj. Konserten på Way Out West blir gruppens enda festivalspelning i Sverige i år.

Lyssna på och se videon till The Knifes senaste singel Full Of Fire här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA