x

Ghost spelar i Stockholm

Ghost spelar i Stockholm

Doom metal-bandet Ghost gör sig redo för att inta Stockholm den 28 mars. För drygt en vecka sedan hade deras nya singel Secular Haze premiär på P3 guld-galan, det första spåret från kommande albumet Infestissumam som släpps under våren. 

Ghost bildades 2008 och släppte 2010 sitt debutalbum Opus Eponymous som blev nominerade till årets rock på Grammisgalan. Bandet som uppträder förklädda i kåpor och med målade ansikten är väldigt förtegna om vilka de. Ghost frontas idag av gestalten Papa Emeritus II efter det att Papa Emeritus lämnade bandet efter en spelning i Linköping i slutet av förra året. Bandet har i intervjuer uttalat sig om att de är utsända av Satan för att ackompanjera jordens undergång och sprida hans gospel med sin musik. Genom intensivt turnerande spreds ryktet om bandet snabbt i hårdrocksvärlden och de har nu som första svenska band någonsin blivit bokade till Rock in Rio-festivalen i Rio De Janeiro. Festivalen är världens största rockfestival och Ghost kommer uppträda på samma scen som bland andra Metallica, Alice in Chains och Sepultura. 

Med sig på spelningen har de också Switchblade vars sjätte självetitlade album bland annat är nominerade till en Grammis för Bästa Hårdrock/Metall 2012 och Dead Soul som bjuder på elektronisk undergångsblues. Biljetterna till spelningen i Stockholm på Tyrol släpps den 30 januari.

I en äldre intervju med GAFFA berättar Ghost om sitt hemlighetsmakeri:
– Vår målsättning är att våra framträdanden skall vara i gränslandet mellan teater och rockshow, en upplevelse bortom det konventionella. Då vi har en ganska strikt tematisk profilering skulle våra individers uppenbarelse ta bort mycket av den magi vi vill skapa.

Läs hela intervjun här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA