x

Hyllad hiphop till Hultsfred

Hyllad hiphop till Hultsfred

Electronicaprojektet SBTRKT och ASAP Rocky är klara för Hultsfredsfestivalen, meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande. Den sistnämnde och hyllade rapparen tar med sig det nysläppta albumet Long. Live. ASAP till de småländska skogarna. "Ett av årets mest emotsedda hiphop-släpp levererar, till viss del.", skrev GAFFAs Özgür Kurtoglu om skivan och utvecklade:

"Han har gott om anledningar att vara stolt över det han satt ihop på sitt debutalbum, innehållande flera låtar som säkerligen kommer räknas som 2013 års bästa när det blir dags för listor och sammanfattningar, samt produktioner och gäster som visar upp hans fingertoppskänsla och öga för kvalitet. Ambitionsnivån är hög, på gott och ont, och även om de är få till antalet så är de onödiga, intetsägande, låtarna ändå där och drar ner helhetsintrycket en del." Till recensionen.

I GAFFAs kommande februarinummer kan man läsa en intervju med den nu Sverigeaktuelle rapparen. Då kom bland annat hans senaste möte med Sverige på tal och om vårt lands polisväsen:

Du spelade här i augusti, i Göteborg under Way Out West, både själv och senare på kvällen med AraabMuzik. Hur hände det?

– Just ja, det var så jävla kul att få spela för er, och sedan få spela med Araab, den snubben är ett monster. Vi hängde bara och sedan var vi på hans spelning. Inte mer med det. Sjukt ballt bara. Jag ser fram emot att komma tillbaka, hänga hos er, spela musik, röka på …

Är det så klokt då? Du har nog hört om hur vårt polisväsen ser på det där …

– Tro mig, my man … jag hittar ett sätt, hahaha. Vi ses nästa gång jag spelar i Tyskland, okej? Nej, vänta … Sverige var det ju, hahaha. Förlåt, man. Vi ses i Sverige!

Läs hela intervjun i GAFFAs februarinummer, som är ute 1 februari.

Rakim Mayers (döpt efter Rakim från hiphopduon Eric B. & Rakim) eller ASAP ROCKY, som han hellre kallar sig, slog igenom 2011 med singlarna Peso och Purple Swag.

Hultsfred 2013 sker mellan 13-15 juni. Sedan tidigare är Arctic Monkeys, The Flaming Lips, Portishead, Mew, Adrian Lux, Band Of Horses med flera klara för festivalen. Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA