x

Americanans urmoder gör Sverigeturné

Americanans urmoder gör Sverigeturné

Lucinda Williams kan, med sin långa karriär, räknas som americanans urmoder och är lite av en institution inom den amerikanska countryn och folkrocken. Ända sedan releasen av debutalbumet Ramblin från 1979 fram till senaste Blessed från 2011 så har Lucinda Williams levererat melodiskt säregna låtar och för detta belönats med flera Grammys. Med en blandning av rootsrock, Americana, traditionell folkrock och country sjunger hon om sin väg fram genom livet.

Hennes största framgång kom 1998 med skivan Car Wheels On A Gravel Road. Förmodligen för att den bestod av ett bredare spektrum av låtar som smälte samman rock, blues, country och americana i en mer distinkt stil men ändå lyckades förbli konsekvent uppblandat med en kommersiell touch. Den sålde guld i USA och hon belönades med en Grammy. Efter Car Wheels On A Gravel Road har hon släppt en rad album som fått bra mottagande men ingen har varit i närheten av 1998 års genombrott. 2002 utsågs hon av TIME Magazine till USA:s bästa låtskrivare.

GAFFAs Emma Rastbäck var inte imponerad av sångerskans senaste album Blessed. Skivan gav hon två stjärnor och skrev:

"Den amerikanska singer-songwritern Lucinda Williams hör till samma grupp av artister som bland andra Rolling Stones och David Bowie; de som borde lagt av för ett par decennier sedan för att bibehålla nåt slags respekt hos fler än de inbitna fansen. Läs hela recensionen här:

Biljettsläpp är nu på torsdag (31/1).

Konsertdatum:

17 maj - Göteborg - Pustervik
23 maj - Malmö - KB
25 maj - Uppsala - Svandammshallarna
26 maj - Stockholm - Cirkus


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA