x

Britta Persson släpper nytt

Britta Persson släpper nytt

If I Was A Band My Name Would Be Forevers. Ja, så kommer popartisten Britta Perssons fjärde album att heta.

Med lite hjälp från keyboardisten Markus Jägerstedt, som spelat med andra svenska pop-ikoner som Robyn, och trummisen Per Nordmark från Kriget och Fireside har Britta suttit instängd i diverse källare och studior runtom i Stockholm och skapat synthig popmusik.

Förutom Jägerstedt och Nordmark har hon även fått med sig Petter Winberg (Miike Snow) och Peter Morén (Peter, Bjorn & John) i projektet.

Britta Persson har figurerat på den svenska pop-scenen sedan debutalbumet Top Quality Bones And A Little Terrorist 2006, och har sedan dess varit ett omtyckt men sällan uppmärksammat namn. Hon har tidigare samarbetat med andra svenska artister som Markus Krunegård och Christian Kjellvander (Loosegoats).

Så här skrev GAFFAs Fredrik Thorén om hennes förra album Current Affair Medium Rare:

"Nyligen började Britta Persson på allvar betrakta musiken som det enda hon ville hålla på med. Och det märks: Current Affair Medium Rare är hennes bästa skiva hittills – hennes röst glider, hjärtsvider och experimenterar och är uppe i toner och textrader som ingen lampskärm i sovrummet – som första skivan var inspelad i – riktigt kan matcha." Läs hela recensionen.

Första singeln heter Baby No Name och släpps 8 mars, och 17 april kommer albumet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA