x

Khoma beger sig ut på vägarna

Khoma beger sig ut på vägarna

I mars ger Khoma tre klubbspelningar: i Stockholm, Malmö och Göteborg. Det senaste albumet All Erodes släpptes i november och innehåller nio tidigare outgivna låtar från perioden 2002-2010. Albumet utgör en epilog till trilogin Tsunami, The Second Wave och P3 guld-belönade A Final Storm. 

– Vi ville göra ett släpp som var riktat till de som verkligen gillar Khoma, de som följt oss och som vi träffar när vi är ute och spelar, säger gitarristen Johannes Persson om det senaste släppet som trycktes i begränsad upplaga.

Sedan starten 2003 har Khoma stått för melodiskt vemod och politisk urkraft. Debuten Tsunami släpptes i blygsamma upplagan 2000 exemplar men 2005 skrev Khoma kontrakt med Roadrunner Records och resultatet blev uppföljaren The second Wave som fick ett större gensvar. Efter några års tystnad gjorde de comeback 2010 med sitt tredje album A Final Storm.

GAFFAs Björn Schagerström gillade vad han hörde, gav skivan fem stjärnor och skrev:

"Hotande synthmattor, skeva pianoackord och cellomelodier hjälper till att skapa den tätt sammanhållna stämningen. Oavsett om det handlar om förrädiska lugnet i Harvest eller Neurosismullret i titelspåret spelar ingen roll. Allt andas Khoma och är farligt vackert." Läs hela recensionen här:

Klubbspelningarna i mars blir de första Khoma ger på två år, bortsett från en smygstart i hemstaden Umeå i höstas.

Kommande klubbspelningar:

7 mars – Stockholm
9 mars – Malmö
10 mars – Göteborg


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA