x

Lana Del Rey mot studion

Lana Del Rey mot studion

Den brittiska tidningen The Daily Mail rapporterade nyligen att Lana Del Rey fotograferats på väg till en inspelningsstudio i Santa Monica nära Los Angeles. Det finns alltså goda skäl att tro att sångerskan är på väg med nya låtar till vad som kommer att vara uppföljaren till förra årets debutalbum.

I november släppte hon EP:n Paradise som innehöller åtta spår, bland annat covern Blue Velvet. Låten gjordes från början av sångaren Bobby Vinton som fick en hit med den 1963, men i efterhand är den förmodligen mest känd från David Lynchs film med samma namn från 1986. Lana Del Reys version användes i en annonskampanj för H & M som hon även stod som modell för.

Hennes debutalbum Born To Die släpptes för nästan exakt ett år sedan. Det var med debutsingeln Video Games (gavs ut sommaren 2011) som hon slog igenom med ett brak. Debutalbumet som följde blev en stor framgång och nådde förstaplatsen på försäljningslistorna i flera länder, bland annat i England och Australien. Själv beskriver hon sig som en självstajlad gangsterversion av Nancy Sinatra och har bland sina musikaliska influenser Britney Spears, Elvis Presley och Kurt Cobain.

GAFFAs Fredrik Franzén recenserade debuten och blev inte jätteimponerad av vad han hörde. Skivan gav han tre stjärnor och skrev följande:

"Alla har hört singlarna. De som inte bara lyssnar på utan också läser om musik har dessutom upplevt både Lana Del Rey-hajpen och den förutsägbara backlashen, vars kritik kort fattat går ut på att hon är en talanglös skivbolagsprodukt som leker indie." Läs hela recensionen här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA