x

Wu-Tang Clan till Sverige

Wu-Tang Clan till Sverige

Idag avslöjades det att den kultstämplade hiphopgruppen Wu-Tang Clan kommer till Stockholm för en spelning på Gröna Lund den 22 augusti. Det är i år 20 år sedan deras debutalbum Enter the Wu-Tang släpptes och det firar gruppen med att ge sig ut på turné. Gröna Lunds programchef Kenny Matsson säger till Aftonbladet att de kämpat i ett halvår med att försöka få ihop hela bandet. Nu är det klart att samtliga medlemmar, RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa utom Ol' Dirty Bastard som avled 2004, kommer till Sverige.

Klanen blev först kända för hiphop-fans och större skivbolag 1993, efter att singeln Protect Ya Neck. Men gruppen hade svårt att hitta ett skivbolag som ville erbjuda Wu-Tang Clan ett kontrakt och samtidigt låta varje medlem spela in soloplattor med andra bolag. Loud/RCA gick till slut med på det och gruppen kunde släppa sitt debutalbum, Enter the Wu-Tang (36 Chambers) år 1993 som fick stor uppmärksamhet både av publik och kritiker. Albumet anses av många vara ett av 1990-talets bästa album. Wu-Tang Clan har inte släppt ett nytt album sedan 2007 års 8 Diagrams, men i slutet av förra året meddelade gruppen via deras facebook-sida att det jobbar på ett nytt album.

Gröna Lund avslöjade idag också att Icona Pop kommer till deras stora scen i sommar. Klara artister sedan innan är: Ansiktet, Sabaton, Whitesnake, 3 Doors Down, Thirty Seconds To Mars, Bad Religion, The Tallest Man On Earth och Slayer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA