x

Rösta på Nordic Music Prize

Rösta på Nordic Music Prize

Nordic Music Prize delas ut årligen till det bästa nordiska albumet. Priset är inspirerat av brittiska Mercury Prize och delades ut första gången 2011.

Ett brett spektrum av människor i musikindustrin från alla de fem nordiska länderna har röstat och valt ut kandidater från varje land, och strax före jul offentliggjordes de 12 nominerade till Nordic Music Prize.

Priset kommer att delas ut den 14 februari under den norska branschfestivalen by: Larm i Oslo. Förutom äran kommer vinnaren få en check på 20 000 euro. År 2011 vann isländska Jónsi med albumet "Go" och förra året var det svenska Goran Kafjes som kammade hem segern med sin skiva"X / Y".

En nyhet för i år är att det även kommer att delas ut ett publikpris som, precis som namnet antyder, alla kan rösta på. Högsta hönset för by: Larm, Erlend Mogård-Larsen, berättar om priset:

- Nordic Music Prize utdelas uteslutande med hänsyn till ett albums kvalitéer. Men vi vill naturligtvis också lyssna på fansen, de är orsaken till musikindustrins hela existens. Därför introducerar vi "Fans Favourite"-priset, ett pris där fans kan rösta på de 12 nominerade till utmärkelsen. Det ska bli intressant att se om fansens smak är i linje med resten av musikbranschens.

Så se till att rösta på din favorit här.

De nominerade finner du nedan:

- Selvhenter - "Frk. B. Fricka" (DK)

- Choir Of Young Believers - "Rhine Gold" (DK, billedet)

- Susanne Sundfør - "The Silicone Veil" (NO)

- Tønes - "Sån av salve" (NO)

- Lindstrøm - "Smalhans" (NO)

- Pää Kii - "Pää Kii" (FI)

- Kerkko Koskinen Kollektiivi - "Kerkko Koskinen Kollektiivi" (FI)

- Neneh Cherry & The Thing - "The Cherry Thing" (S)

- First Aid Kit - "The Lion's Roar" (S)

- Anna von Hausswolff - "Ceremony" (S)

- Ásgeir Trausti - "Dýrð í dauðaþögn" (IS)

- Retro Stefson - "Retro Stefson" (IS)


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA