x

“Jag ser fram emot att komma tillbaka, spela musik och röka på”

“Jag ser fram emot att komma tillbaka, spela musik och röka på”

Hej. Hur är läget?
– Hallå där. Allt är bara bra. Jag sitter just nu på hotellet i New York och gör ingenting speciellt … kollar min Facebook, haha.

Vad har du haft för dig på sistone, sen albumet blivit klart?
– Bara jobbat, jobbat så ofta jag hunnit och kunnat. Jobbat i studion för det mesta, det är allt jag gör egentligen när jag är hemma.

Ny musik eller gästverser? Något speciellt?
– Lite ny musik, lite gästverser, framför allt saker som inte hann bli klart för albumet om jag ska vara helt ärlig. Väldigt mycket grejer riskerar att bara fastna på idéstadiet och aldrig bli av, till och med när vi nästan är klara med något kan en liten detalj sitta fel och då måste vi in i studion och ändra på det. Jag vill inte släppa något jag inte är helt nöjd med, då blir det ju så här. Det blir så med deadlines. Jävla deadlines.

Skoja inte, jag vet dessvärre exakt vad du menar.
– Hahaha, klart du gör, det förvånar mig inte! Vi jobbar ändå i samma bransch, det känns ändå rätt logiskt att ni på er sida har det minst lika jobbigt som oss, förmodligen värre eftersom det oftast är på grund av oss, haha. Men alltså, låtarna jag jobbat på mest just nu är sånt som jag i början hade tänkt att ha med på albumet men som jag i slutändan kände var för oklara för att komma med, som låten med Lana Del Rey som jag fortfarande jobbar på, eller Pretty Flackoremixen som kommer ut väldigt snart. Jag är nöjd med hur det blev ändå, de låtarna kommer folk att få höra på ett eller annat sätt, lite senare än planerat bara.

Känns det jobbigt nu då, när albumet verkar ha läckt? Du la upp en karikatyr på dig själv, gråtandes över att albumet har läckt, på Facebook, såg jag.
– Hahaha, du hann se det alltså? Jag tyckte bilden var sjukt rolig bara, det är den ju, och det enda jag egentligen kan göra är att vara glad att folk verkligen vill lyssna på albumet. Men det är klart det känns lite jobbigt, jag vill ju ge albumet till er, inte att det på sätt och vis tas ifrån mig. Det är så det känns nu, att det togs ifrån mig innan det egentligen skulle komma ut, det gör mig lite ledsen. Men det är som det är, jag är glad att folk vill höra vad jag gör. Jag hoppas ni alla tycker om det. Det är allra viktigast, oavsett vad någon säger. Att jag är glad av det jag gör, och att jag kan göra er glada. Att få snacka med någon som ringer så långtifrån är en ära i sig, jag är bara glad att jag får göra det här, och tacksam att du vill prata med mig.

Du spelade här i augusti, i Göteborg under Way Out West, både själv och senare på kvällen med AraabMuzik. Hur hände det?
– Just ja, det var så jävla kul att få spela för er, och sedan få spela med Araab, den snubben är ett monster. Vi hängde bara och sedan var vi på hans spelning. Inte mer med det. Sjukt ballt bara. Jag ser fram emot att komma tillbaka, hänga hos er, spela musik och röka på …

Är det så klokt då? Du har nog hört om hur vårt polisväsen ser på det där …
– Tro mig, my man … jag hittar ett sätt, hahaha. Vi ses nästa gång jag spelar i Tyskland, okej? Nej, vänta … Sverige var det ju, hahaha. Förlåt, man. Vi ses i Sverige!

Samtalstid: 13:57


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA