x

Ny gitarrist i Volbeat

Ny gitarrist i Volbeat

GAFFA har tidigare rapporterat om att det danska hårdrocksbandet Volbeat ska släppa sitt femte album Outlaw Gentlemen & Shady Ladies i år. Nu är det klart att det släpps 8 april och att bandet har tagit in en ny gitarrist som ersätter Thomas Bredahl som lämnade Volbeat i november förra året.

Den som kommer att traktera gitarr i bandet framöver är Robert Caggiano. Han har även producerat det nya albumet med Volbeats ständiga producent Jacob Hansen. Gitarristen är känd för att tidigare ha spelat i band som Anthrax och The Damned Things och för att ha producerat, utöver sina egna band, bland annat Cradle of Filth och Bleeding Through.

Bandets sångare och gitarrist Michael Poulsen säger i ett pressmeddelande att deras samarbete i studion var så inspirerande att de bestämde sig för att "behålla honom".

– I stort sett gick vi in i studion som en trio och kom ut som ett helt band.

Texterna på det kommande albumet är enligt Michael Poulsen inspirerade av klassiska spagettivästerns och kommer till viss del handla om västernlegender. Om dess sound säger Poulsen att de tunga bitarna känns mer "old school" och att rocklåtarna är mer melodiska.

– Vi har utforskat för oss outforskade områden, utan att förlora det klassiska Volbeat-soundet.

Caggiano lämnade Anthrax i början av januari för att fokusera på sin producentkarriär, men har nu alltså bestämt sig för att gå med i Volbeat efter det goda samarbetet.

Volbeat har sedan starten 2001 gjort sig ett stort namn världen över genom att blanda hårdrock med rockabilly och deras senaste album Beyond Hell/Above Heaven har sålts i 750 000 exemplar i hela världen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA