x

Livstecken från Linnros

Livstecken från Linnros

Det har varit relativt tyst kring Oskar Linnros på sistone. Sedan 2011 har de enda sammanhang som Linnros märkts i rent musikaliskt varit som vinjettkompositör för SVT's matmagasin Historieätarna samt att han producerade låten Fallskärm åt Timbuktu. Men nu hintar han om någonting på sin Facebook-sida:

"Den 20 februari. Då möts vi igen. /Oskar"

Vad kan detta betyda? I en intervju från mars 2012 i Örnsköldsviks Allehanda pratade Oskar Linnros om att han arbetar med nytt material.

– Jag håller på med en ny soloplatta. Arbetet går sakta men säkert framåt, säger han till Allehanda Nöje.

Så om man vill spekulera så handlar det kanske om en ny singel eller information om ett nytt album. Men vi får helt enkelt vänta med spänning till 20 februari för att veta.

Oskar Linnros har ett förflutet i den hyllade hiphop-duon Snook tillsammans med Daniel Adams Ray. Efter att Snook splittrades 2007 släppte Oskar Linnros sitt hittills enda soloalbum Vilja Bli 2010. Ett album som GAFFAs Fredrik Franzén beskrev på följande sätt:

"Det är trallvänligt, låter snyggt, men känns inte. Jämför man Vilja bli med själsfränden Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg, framstår med ens vårt avlånga lands plattaste fördom som dagens sanning. För medan Hellströms debut var desperat och själfull, är Linnros stockholmska motsvarighet cool, kylig och beräknande. Om den tidigare var en charmigt illasittande sjömansskjorta, är den senare snarare en omsorgsfullt vald secondhandtröja för tusen spänn – så rätt så att det blir fel." Läs hela recensionen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA