x

Ghost tvingas byta namn

Ghost tvingas byta namn

På grund av rättsliga skäl tvingas Ghost byta sitt namn till Ghost B.C (Before Christ). Detta gäller dock endast i USA.

Men till de positiva nyheterna, den lika omsusade som hemliga rockgruppen avslöjar nu även releasedatum för det kommande albumet Infestissumam. Skivan är ute 9 april och står med följande låttitlar:

01. Infestissumam
02. Per Aspera Ad Inferi
03. Secular Haze
04. Jigolo Har Megiddo
05. Ghuleh / Zombie Queen
06. Year Zero
07. Idolatrine
08. Body And Blood
09. Depth Of Satans Eyes
10. Monstrance Clock

Ghost bildades 2008 och släppte 2010 sitt debutalbum Opus Eponymous som blev nominerade till årets rock på Grammisgalan. Bandet, som uppträder förklädda i kåpor och med målade ansikten, är väldigt förtegna om vilka de är. Gruppen frontas idag av gestalten Papa Emeritus II efter det att Papa Emeritus lämnade bandet efter en spelning i Linköping i slutet av förra året. De har i intervjuer uttalat sig om att de är utsända av Satan för att ackompanjera jordens undergång och sprida hans gospel med sin musik. Genom intensivt turnerande spreds ryktet om bandet snabbt i hårdrocksvärlden och de har nu som första svenska band någonsin blivit bokade till Rock in Rio-festivalen i Rio De Janeiro.

I en tidig intervju med GAFFA berättar Ghost om sitt hemlighetsmakeri:

– Vår målsättning är att våra framträdanden skall vara i gränslandet mellan teater och rockshow, en upplevelse bortom det konventionella. Då vi har en ganska strikt tematisk profilering skulle våra individers uppenbarelse ta bort mycket av den magi vi vill skapa.

Läs hela intervjun här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA