x

Artister går och fiskar

Artister går och fiskar

Det är inte bara Per Gessle i musikvärlden som gillar fiske. Det musikerdrivna projektet Ge Fan I Våra Vatten har startat webb-TV där Millencolins gitarrist Erik Ohlsson tar med oss ut på fisketur tillsammans med en rad kända svenska rockmusiker som brinner för sportfiske.

Tre avsnitt kommer att läggas ut med en veckas mellanrum med start för första delen igår. I avsnitt ett får vi träffa Anders "Boba" Lindström från Hellacopters och Anders Hernestam från Weeping Willows när de ska fiska abborre. I kommande episoder kommer bland annat Dregen från Backyard Babies och Millencolins trummis Fredrik Larzon att medverka.

Erik Ohlsson är inte bara programledare utan också projektledare för TV-produktionen och berättar i ett pressmeddelande att fler avsnitt planeras och kommer att släppas efter hand.

– Förutom fiske kommer serien innehålla mycket musik och inblickar i fiskevården som Sportfiskarna bedriver med stöd av insamlade medel från Ge Fan I Våra Vatten.

Projektet Ge Fan I Våra Vatten startades för fem år sedan på initiativ av Erik Ohlsson och Milencollins manager Kimmo Kirvesmäki. Projektet syftar till att samla in pengar till fiskevård i Sverige och samarbetar med sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund Sportfiskarna.

Det första initiativ som Ge Fan i Våra Vatten gjorde var att sätta ihop ett samlingsalbum med flertalet kända svenska rockband som The Soundtrack Of Our Lives, The Hellacopters, Backyard Babies och The Hives. Sedan dess har över en miljon samlats in till olika fiskeprojekt genom försäljning av albumet och andra GFIVV-prylar.

Det första avsnittet kan du se här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA