x

Spela på världens största metalfestival

Spela på världens största metalfestival

För fjärde året i rad kan osajnde hårdrocksband från Sverige tävla i Wacken Metal Battle om ett uppträdande på festivalen Wacken Open Air i augusti. Som bonus får man, om man vinner, även spela på den svenska festivalen Rockstad: Falun.

Det enda man som band behöver göra är att skicka in en bild, biografi och en CD med två låtar. De band som sedan väljs får delta i en av tre deltävlingar som hålls i Göteborg, Falun och Stockholm för en chans att gå vidare till den stora finalen i Stockolm 25 maj. 1 mars är sista dagen att skicka in material till tävlingen.

Tidigare vinnare av den svenska versionen av tävlingen är Katana, Mother Of God och Frantic Amber.

Wacken Metal Battle startade 2004 när arrangörerna för festivalen ville ge nya osajnade band chansen att få spela för en stor publik. I år är det 30 länder som medverkar, bland annat Storbritannien, Tyskland, Ryssland och Japan. Ett band från varje land får spela på Wacken.

Wacken Open Air har sedan starten 1990 vuxit till världens största metalfestival och lockar runt 75 000 besökare varje år. Klara band för den redan utsålda festivalen är bland annat Alice Cooper, Arch Enemy, Deep Purple och Mustasch.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA