x

The Hives tillgångar frysta

The Hives tillgångar frysta

Den långa ekonomiska tvisten mellan The Hives och The Cardigans verkar nu vara på väg mot ett slut. Lunds tingsrätt bestämde sig under gårdagen för att frysa 16 miljoner av The Hives bolags tillgångar, skriver Sydsvenskan. The Cardigans företrädare David Berggren säger till tidningen att The Hives "håller på att tömma de bolag som mina klienter har ekonomiska krav på."

Enligt Sydsvenskan kan detta tyda på att The Cardigans är på väg att vinna tvisten. The Hives ombud Monica Crusner menar dock att man inte kan se detta som en vinst för The Cardigans och att de tänker överklaga beslutet.

Tvisten går tillbaka till 2011 då The Cardigans stämde The Hives på 18,5 miljoner kronor som bandet påstås ha lånat av The Cardigans utan att betala tillbaka. Lånen ska ha skett genom de båda bandens före detta ekonomiska förvaltare Tambourine Studios i Malmö. Ett flertal andra kända svenska band och artister, bland annat Europe och Timbuktu, har varit inblandade i närliggande tvister. Också de har anlitat Tambourine för ekonomisk förvaltning.

Gårdagens rättegångsförhandlingar var den tionde dagen av 14 planerade. Domen förväntas förkunnas om ett par veckor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA