x

5 höjdpunkter från Eurosonic

5 höjdpunkter från Eurosonic

Musiken kom från hela Europa och fokus låg på nya unga talanger. GAFFA såg massor av konserter, här är fem höjdpunkter.

Lescop (FR)
Den franska artisten Lescop (bilden) har tidigare gjort sig känd med singlarna La Forêt och Tokyo La Nuit. Under sin konsert levererade han ett intensivt set trots att den upplysta skolaulan inte var helt optimal i förhållande till hans mörka New Wave-uttryck.

Jake Bugg (UK)
18-årige Jake Bugg rör sig i ett musikaliskt landskap med gamla traditioner, och han har hämtat mycket inspiration från Bob Dylans tidiga skivor. Trots avsaknaden av originalitet går det inte att klaga på killens låtskrivartalang och han levererade en av de bästa konserterna GAFFAs utsända fick se på Eurosonic.

Laura Mvula (UK)
Den brittiska sångerskan lanserar sitt soloalbum i mars, samtidigt som hon är spådd att bli ett av de nya stora namnen 2013 av BBC. Det tog inte många minuter att förstå varför. De gåshudframkallande ögonblicken avlöste varandra när Laura Mvala med närvarande och intensiv stämma framförde de personliga sångerna.

AlunaGeorge (UK)
Duon spelade på en helt fullsmockad klubb där de visade upp sitt beatbaserade elektroniska universum med element från så väl dubstep som 90-talspop. Sångerskan Aluna Francis framförde låtarna med talang, energi och sex appeal. Med sina sofistikerade produktioner och vackra vokaler förtjänar AlunaGeorge definitivt ännu fler lyssnare.

Baby Guru (GR)
Om det grekiska krautrockbandet Baby Guru hämtat sitt namn från det gamla tyska bandet Guru Guru låter jag vara osagt. Men högst sannolikt är det så att denna utlevande trio hämtat inspiration från det sena 60-talet till deras egen cocktail av krautrock, fysisk psykedelisk rock och garage med elektroniska inslag. På den gamla jazzklubben De Spieghel visar Baby Guru att deras blanddryck är fräsch och man vill gärna ha mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA