x

Roskilde ger dansvänligt släpp

Roskilde ger dansvänligt släpp

Roskilde har offentiliggjort tre nya artister och dagens artistsläpp visar på en tämligen bred internationell repertoir. Artister från Frankrike, Puerto Rico och Zimbabwe är vad som bjuds.

Tego Calderón är en reggaton-artist från Puerto Rico som besöker Roskilde för sitt första framträdande i Scandinavien. Reggaeton är en sorts reggae sjungen på spanska, med influenser från hip hop och salsa, och har sitt ursprung i Puerto Ricos fattigaste områden. Tego Calderón är en stor artist i sitt hemland och har hjälpt till att göra genren stor i och utanför slummen.

Det franska DJ-kollektivet Chinese Man blandar funk, house, jazz, reggae och hiphop. Med hjälp av gästsångare och visuella element skapar dom ett soundtrack med basen i obskyra samplingar och en stor dos nostalgi.

Zimbabweanska bandet Mokoomba spelar en mix av latinska rytmer, funk och pop men utan att gömma sin tillhörighet till minoritetsfolket Tonga. Bandet beskriver sig själva på sin facebooksida som "sex killar med en stor förmåga att få dig att dansa och få dig att glömma dina bekymmer".

Tidigare klara artister är bland annat Sigur Rós, Animal Collective, Rihanna och hajpade svenska bandet Goat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA