x

Nytt album från Rage Against The Machine?

Nytt album från Rage Against The Machine?

Ryktena har börjat florera i medierna och bland fans om att Rage Against The Machine är på väg in i studion för att spela in sitt första album på 13 år.

Det hela startade med att Black Sabbaths Geezer Butler i en intervju med Metal Insider berättade om bandets samarbete med RATM-trummisen Brad Wilk. Wilk är inkallad att spela tillsammans med Black Sabbath på deras kommande album, efter att bandets ursprungliga trummis Bill Ward dragit sig tillbaka över kontraktsmässiga oenigheter.

Butler berättade att han inte var säker på om Wilk skulle vara med på Black Sabbaths kommande turné i Nordamerika.

– Jag tror att Brad har åtaganden med Rage Against The Machine, sa basisten.

Detta uttalande har fått fans och media till att spekulera om ett nytt album med bandet. En annan möjlig förklaring skulle kunna vara en turné.

Mot slutet av förra året frågade Billboard bandets gitarrist, Tom Morello, om de hade några planer att spela in ett femte album. På detta svarade Morello att de inte hade några planer på det, utan att utesluta varken det ena eller det andra.

I juni kommer Black Sabbaths 19:e studioalbum som har fått namnet 13. Albumet blir det första med Ozzy Osbourne på sång sedan Never Say Die! från 1978.

Rage Against The Machine fick sitt genombrott med sitt självbetitlade debutalbum från 1992, som innehåller singlar som Killing In The Name, Bullet In The Head och Bombtrack. Deras fjärde och senaste album som kom 2000 heter Renegades och var en samling av coverlåtar. Efter detta släpp la bandet av fram tills 2007 då de började spela live igen. När bandet låg nere startade medlemmarna – minus sångaren Zach de la Rocha – det nu nedlagda bandet Audioslave, där Chris Cornell från Soundgarden skötte sången.

Förra året var det 20 år sedan bandets första skiva släpptes. För att fira detta släpptes en jubileumsbox innehållandes bland annat en digitalt ommastrad version av albumet, outgivna liveframträdanden på DVD och demos av alla låtarna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA