x

Schlager och elektro till Luleå-festival

Schlager och elektro till Luleå-festival

Till de redan klara artisterna för Luleås inomhusfestival Minus 30 Grader så läggs nu Loreen, Familjen, fELET, Michaela Stridsbeck och Club Spectrum.

Loreen har efter sin medverkan i Idol 2004 blivit en erkänd artist. Mest av allt är hon nog känd som vinnare av eurovisionsschlagerfestivalen förra året med superhitten Euphoria. Efter schlagervinsten så låg Loreen relativt lågt och jobbade på sitt debutalbum Heal som släpptes i oktober förra året. Ett album GAFFAs recensent Harald Boström beskrev så här:

"... Heal har ett uttryck som klarar av den fina balansen mellan konstnärligt och kommersiellt. Det är dansant upptempo som tillsammans med knivskarp r'n'b gör skivan till vad den är: kompetent svensk pop 2012." Läs hela recensionen här.

Familjen är det elektroniska projektet tillhörandes Johan T Karlsson med fyra album med sig i bagaget. Det senaste släpptes förra året och heter Allt På Rött. Med sig som musiker på scenen har han houseproducenten Andreas Tilliander.

Hip hop-duon fELET från Piteå blandar rap med crunk och elektroniska genrer som bitpop och dubstep. Michaela Stridsbeck spelar ackustisk pop och har tidigare deltagit i The Voice Sverige på TV4. Club Spectrum är en norrländsk dansgrupp som kompleterar sin dans med videoprojektioner och alternativ klubbmusik.

Festivalen är ett arrangemang av Luleå Kommun och äger i Kulturens hus 16 mars. Tidigare klara artister är bland andra Moneybrother, Slagsmålsklubben, Alina Devecerski, Lorentz & Sakarias, Urban Cone och YOHIO.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA