x

QOTSA i oväntat samarbete

QOTSA i oväntat samarbete

Queens Of The Stone Age är igång med inspelningen av sitt sjätte studioalbum, som varken fått namn eller releasedatum än. Däremot så har albumet redan fått en massa publicitet. Kanske på grund av att listan över bidragande artister ser mycket imponerande ut.

Det blev tidigt klart att Dave Grohl ska sitta bakom trumsetet på den nya plattan. Detta efter att bandets förra trummis Joey Castillo slutade efter tio år i bandet. Senare kom nyheten om att musiker som Nick Olivieri, Mark Lanegan, Trent Reznor och – kanske något överraskande  – Jake Shears från Scissor Sisters kommer att bidra till albumet.

Denna vecka har Dave Grohl tagit på sig en något ovan roll när han leder talkshowen Chelsea Lately medan den ordinarie programledaren Chelsea Handler är borta. Igår kväll var ingen mindre än den engelska låtskrivaren, sångaren och pianisten Elton John med som gäst i programmet. Dave Grohl kunde då avslöja att han och Elton John ­– som föddes Reginald Kenneth Dwight – nyligen har varit i studion tilsammans. Elton John lättade på den redan genomskinliga slöjan och berättade att han kommer att höras på Queens Of The Stone Ages kommande album

Elton John berättade att han slog två flugor i en smäll när han var i Los Angeles.

- Jag var i Las Vegas och flög tillbaka till Los Angeles. ­­­Engelbert Humperdinck (Som deltok i ESC för storbritannien i fjol, red. anm.) skrev ett väldigt trevligt brev till mig och frågade om jag inte ville sjunga en duett med honom. Han är en del av min historia så jag kunde inte säga nej. Jag åkte och spelade in en låt med honom och därefter tog jag mig tre kvarter till Queens Of The Stone Ages studio. Något som var lite av ett mindfuck, säger raketmannen.

Dave Grohl agerade även trumslagare på bandets album från 2002 Songs For The Deaf.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA