x

VIDEOPREMIÄR: Movits! – Röksignaler

VIDEOPREMIÄR: Movits! – Röksignaler

Luleå-trion Movits! är på gång med nytt album, som förväntas dyka upp nån gång till sommaren. Men först ut är alltså denna splitter nya låt vid namn Röksignaler som vi har glädjen att premiärvisa videon till. Efter en USA-turné flög bandet in ett svenskt filmteam till LA och tillsammans begav de sig iväg till Joshua Tree National Park för att spela in.

– Det känns inte helt fel att använda en filmterm för att beskriva denna låt. Ja, vi gillar spagetti-western och soundtrack av Morricone. Öknen i Joshua Tree inspirerar till att skapa musik. Och ja, Django Unchained är årets hittills fetaste film! Om "Röksignaler" får dig att tänka på en kisande Clint eller en sträv Tarantino blir vi inte överdrivet ledsna. Vi lovar, säger Joakim Nilsson om singeln.

– Ofta när man jobbar med film stöter man på motgångar. Dessa leder till kompromisser som gör att slutresultatet blir en liten smula mindre magisk än vad man tänkt. Denna gång var inget undantag, förutom på en punkt. Motgångarna ledde till ett slutresultat som blev bättre än vi hade tänkt, fortsätter Joakim om videoinspelningen.  

 Nedan kan detta slutresultat beskådas:

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA