x

Kärt återseende på Way Out West

Kärt återseende på Way Out West

Den brittiske sångaren, pianisten och elektronikamusikern James Blake är klar för årets upplaga av Way Out West, avslöjar Sveriges Radio. Blake spelade på festivalen för två år sedan och på Hultsfred året därpå. Då lät det så här från GAFFAs recensent Özgür Kurtoglu:

"Och de där skriken som genereras av de första tonerna till Limit To Your Love, det är inga lättsinniga tjoanden, det är grundliga vrål av ren och skär salighet. Blake skapar med den tunga och sparsamma musiken en liten fristad i kylan, där varje sekund är ovärderlig. "
Läs hela recensionen här.

Förutom återkomsten till Way Out West kan vi även avslöja att Blake på gång med ett nytt album. Ett album som fått titeln Overgrowth och som kommer att släppas i april i år. Första singeln Retrograde hade premiär på Sveries Radio igår och du kan lyssna på den den här.

Utöver James Blake är det nu även klart att den amerikanska soul- och folksångerskan Iris Dement gör ett besök på festivalen.

Way Out West äger rum 8 till 10 augusti i Göteborg och sedan tidigare klara artister är Alabama Shakes, Angel Haze, Azealia Banks, Danny Brown, Foxygen, Goat, The Knife, Of Monsters and Men och Solange.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA