x

Svenskar kan vinna Grammys

Svenskar kan vinna Grammys

När årets Grammys ska delas ut på söndagsnatten är Sveriges närvaro anmärkningsvärd, med svenska producenter och låtskrivare i varje hörn.

Avicii, Swedish House Mafia och Eric Prydz står som nominerade i ett antal mindre kategorier, men producenterna och låtskrivarna Shellback och Max Martin kan vinna det mest åtråvärda priset – priset för årets skiva som medproducenter på Taylor Swifts album Red. Låtskrivaren Jörgen Elofsson kan i sin tur få pris för sin låt Stronger med Kelly Clarkson.

På galan kommer Mumford & Sons att uppträda tillsammans med Elton John i en hyllning tilll avlidne The Band-sångaren Levon Helm, och Rihanna, Sting och Bruno Mars kommer i sin tur att dela scen i ett gemensamt framträdande.

Flest nomineringar har Frank Ocean, Fun, Mumford & Sons, Jay-Z, Kanye West och Dan Auerbach från The Black Keys, som alla har sex nomineringar vardera.

Galan kommer inte att direktsändas i svenskt tv, men den intresserade borde inte ha några svårigheter att hitta en online-stream på galan som äger rum natten till måndag.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA