x

Svensk supergrupp på turné

Svensk supergrupp på turné

Free Fall släpper debutskivan Power & Volume den 27 februari och drar i samband med det ut på en turné som inleds i Visby den 2 mars och avslutas i Göteborg den 30 april.

Det hela tog form för fyra år sedan, men tanken om ett riktigt rockband har alltid funnits där. Det var först när The Soundtrack Of Our Lives tackade för sig i slutet på förra året för att ta en paus ifrån musiken som gitarristen Mattias Bärjed kunde satsa allt på Free Fall. Tillsammans med Jan Martens, Ludwig Dahlberg (The International Noise Conspiracy) och Kim Fransson utgör de Sveriges nya supergrupp Free Fall. 

Till skillnad från The Soundtrack Of Our Lives spelar Free Fall rock som vi minns den, med influenser från förr kommer musiken vara tidlös och rak. 

– Free Fall är inget uttänkt eller kalkylerat av oss. Det kändes bara naturligt. Vi kan inte hålla på att bry oss om etiketter folk sätter på oss. Detta är hämningslös och smutsig musik, säger Mattias Bärjed i kommande nummer av GAFFA som kommer ut i början av mars. 

Turnédatum:

2/3 Visby, Bistro Borgen

7/3 Köpenhamn, Amager Bio

8/3 Helsingborg, The Tivoli

9/3 Lund, Mejeriet

15/3 Stockholm, Debaser Slussen

29/3 Växjö, Kafé De Luxe

20/4 Malmö, Debaser Malmö

30/4 Göteborg, Pustervik

Fler datum tillkommer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA