x

Ny singel från Hästpojken

Ny singel från Hästpojken

Idag släpptes Hästpojkens nya singel Sommarvin. Singeln är med på göteborgsbandets tredje album som släpps 11 mars och heter En Magisk Tanke.

Bandet bildades 2007 av medlemmar från Bad Cash Quartet och Broder Daniel och har sedan dess släppt två album: Caligula från 2008 och Från Där Jag Ropar från 2009.

Det finns ett nostalgiskt och romantiskt skimmer om den nya låten. Bandet säger i en intervju i senaste GAFFA att det nya materialet kretsar mycket kring kärlek.

– Ja det är lite kul, säger Martin Elisson, jag har inte skrivit om det innan. De flesta människor blir ju olyckligt kära någon gång och då är man väldigt nära en psykos, tror jag. Man blir manisk, eller bryr sig inte om man bränner alla sina pengar till exempel. Man tappar greppet om verkligheten. Och det jag har skrivit om är ganska mycket om förhållanden som gått i stå. När man varit ihop med någon i ett eller två eller 15 år för länge. Det är inte särskilt självupplevt, kanske jag ska säga. Det var så länge sedan jag hade ett förhållande så det här kanske är ett sätt att låtsas som att allt det där bara är jobbigt ändå.

Läs hela intervjun i senaste numret av GAFFA. Kan också läsas digitalt här.

Vårkvällar som man kan se bandet live på är:

22/3 Stockholm, Debaser Medis
23/3 Malmö, Debaser
28/3 Göteborg, Pustervik
5/4 Uppsala, Svandammshallarna
6/4 Umeå, Umeå Open
31/5 Hässleholm, Siesta

Fler datum tillkommer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA