x

Beck framför Bowie-cover med gigantisk orkester

Beck framför Bowie-cover med gigantisk orkester

Som en del av Lincolns Hello, Again-kampanj har Beck nu gjort en cover på David Bowies låt Sound And Vision med inte mindre än en 167 man stor orkester.

Orkestern sattes ihop av Becks egen far David Cambell och består bland annat av studiomusiker, medlemmar från Dap-Kings och USC Marching Band, Fred Martin's kör från Colorado, Millennium Choir från Los Angeles och hela nio gitarrister.

Initiativet för projektet är taget av bilföretaget Lincoln som bjudit in olika artister för att göra om klassiska sånger till helt nya och innovativa versioner, där Beck är den första i raden. Regissören Chris Milk har också arbetat på att göra en produktion som ska föra publik och musiken närmare varandra i en "360-grader interaktiv set-up". Det betyder att man har använt ett antal kameror som filmar från alla vinklar, allt för att det ska kännas som att man är där på plats.

Projektet skulle enligt uppgift vara en reproduktion av Al's Record Shop, som är en old-school skivaffär med LP:s i fönstret med band och artister som Television, Can, Fela Kuti, Alton Ellis, Nirvana, Unrest, The Germs, Big Boys och flera punkgrupper.

Singeln Sound And Vision finns på David Bowies album Low från 1977. Albumet var den första i den så kallade berlintrilogin som också bestod av Heroes, också från 1977, och Lodger från 1979.

Några andra som nyligen gjort en Bowie-cover är svenska Simian Ghost, som vi tipsade i om i månadens 11 Essentiella. I deras fall handlar det om låten Be My Wife, som även den härstammar från Low.

Se videon med Beck och den 167 man starka orkestern här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA